Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Bouwwerkzaamheden station Groningen volgen vanuit je luie stoel

Nieuws

20 juli 2020

De komende jaren staat er veel te gebeuren op en rond station Groningen. Met de bouw van een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, busonderdoorgang én een busstation aan de zuidzijde, maken we het station klaar voor de toekomst. Vanaf nu zijn er extra mogelijkheden om de werkzaamheden te volgen; een webcam en een omgevingsapp. Zo vanuit je luie stoel.

Webcam

Strukton Civiel gaat de komende periode het oude opstelterrein aan de zuidzijde leeghalen en inrichten als werkterrein. Vervolgens starten ze in augustus met het maken van de bouwkuip voor de voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Er komt een bouwkuip aan de zuidzijde en op het middenperron. De werkzaamheden kunnen vanaf nu gevolgd worden via een webcam.

Omgevingsapp Groningen Spoorzone

Vanaf 1 juli is ook de omgevingsapp Groningen Spoorzone in de lucht. In deze app delen we actuele werkzaamheden, wetenswaardigheden en beeld omtrent de bouw. De omgevingsapp van Groningen Spoorzone is te downloaden via de App Store en Google Play Store onder De Omgevingsapp.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers