Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden hersteld

Nieuws

15 september 2020

Tussen Hoofddorp en Leiden raakte vanochtend, dinsdag 15 september, de bovenleiding defect. De schade was groter dan gedacht. Het herstel is rond 21:30 uur afgerond en treinverkeer normaliseert.

Update 15:00 uur

Incidentenbestrijders van ProRail hebben een gestrande trein van het spoor gehaald. De aannemer begint nu met herstel van de bovenleiding. Verwachting is dat dit duurt tot na de avondspits. Treinen blijven wel rijden over het andere spoor.

Update 14:30 uur

Tussen Hoofddorp en Leiden raakte vanochtend, dinsdag 15 september, de bovenleiding defect. Inmiddels is weer treinverkeer mogelijk over een van de sporen. Incidentenbestrijders van ProRail werken hard aan het weghalen van de gestrande trein. Daarna begint de aannemer met het herstel. De treinen blijven rijden tijdens het herstel. Verwachting is dat de hinder tot na de spits duurt.

Check voor vertrek de reisplanner.

Oorspronkelijk bericht

Tussen Hoofddorp en Leiden raakte vanmorgen de bovenleiding defect. In de omgeving van Sassenheim is een breuk ontstaan. Er is daardoor veel hinder voor treinverkeer. Check je reisplanner.

Evacueren en repareren

De breuk zorgt voor uitval van treinverkeer. Onze eerste zorg is treinen die zijn stilgevallen weg te krijgen en/of reizigers te evacueren. Onze Incidentenbestrijders gaan daarvoor ter plaatse. Daarna volgt inspectie en spoedreparatie. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers