Beter een goede buur, dan een verre vriend

Nieuws

24 september 2021

Morgen is het Burendag! Jaarlijks een speciaal moment om onze buren van het spoor te treffen. Voor een praatje, het uitwisselen van ervaringen en een kop koffie. “Het buurmanschap staat op deze dag centraal, verhalen ophalen en in gesprek zijn", zegt omgevingsmanager Milan Honselaar van ProRail.” ProRail is één van de grootste buren van Nederland, met meer dan een miljoen huishoudens die binnen driehonderd meter van het spoor wonen. Helaas kunnen we net als vorig jaar elkaar op 25 september niet begroeten.

ProRail als buur 

Dat is ontzettend jammer, want over en weer is er altijd gespreksstof. Over wat wonen aan het spoor met je doet, over de stations die we bouwen en het spoor dat we onderhouden. In gesprek blijven, als echte buren, is een heel belangrijk aspect tijdens het maken van  plannen en het werk aan onze spoorprojecten.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We beheren spoorlijnen en stations. Op die manier zijn we één van de grootste buren van Nederland. Toch zijn we niet bij al onze twee miljoen buren bekend. Daar willen we verandering in brengen. Als goede buur willen we graag met zoveel mogelijk mensen kennismakenDaarvoor is Burendag een uitstekende gelegenheid.

Bekijk: op bezoek in Tricht voor Burendag 2021

Op bezoek in Tricht 

Ook dit jaar is het  anders dan voorgaande jaren, toch laten we het niet aan ons voorbijgaan. Milan Honselaar ging in Tricht op bezoek bij onze buurman Jan. Jan woont al meer dan twintig jaar naast het spoor. Op zo'n zestig meter van De MerwedeLingelijn. Eéen van onze meest impactvolle projecten. Zowel bij de Nieuwsteeg als de Lingedijk zijn de overwegen vervangen door een onderdoorgang onder het spoor. Hierdoor werd ons goede buurmanschap  op de proef gesteld. “Het gaat je niet in de koude kleren zitten, zo'n groot project”, vertelt Jan.  

Wat doet ons werk aan het spoor met onze buren? En hoe is de relatie met hen? In bovenstaande video zie je hoe Milan aan de keukentafel van Jan het gesprek aangaat over de burenrelatie met ProRail.

Spoorwerk in je buurt

Woon of werk jij ook maximaal driehonderd meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze Spoorwerkcheck: deze handige applicatie laat je direct zien welke werkzaamheden er in jouw buurt gepland staan. 

Gebruik onze Spoorwerkcheck

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers