Busvervoer rondom Leeuwarden in juni en juli

Nieuws

24 april 2024

ProRail werkt samen met aannemer Strukton van 1 juni tot en met 9 juli aan het spoor in en rond Leeuwarden. We vernieuwen en saneren sporen en wissels. Hierdoor rijden er minder of geen treinen. Vervoerders Arriva en NS zetten bussen in.

Dag- en nachtwerk

We breiden de bovenleiding uit en we bouwen service- en opstelsporen. Ook verbeteren we de drainage en watervoorziening. Het spoor maken we robuuster. Hierdoor is er minder kans op storingen. Omdat we zowel overdag als ’s nachts aan het spoor werken, rijden er een aantal korte en langere perioden geen treinen.

Vervangend busvervoer

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni rijden er bussen tussen Leeuwarden – Harlingen, Leeuwarden – Stavoren en Leeuwarden – Akkrum. Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli rijden er bussen tussen Leeuwarden – Harlingen, Leeuwarden - Stavoren en Leeuwarden - Akkrum. Van maandag 17 juni tot en met donderdag 20 juni rijden er bussen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.

In de periode tussen maandag 3 juni en zondag 16 juni rijden alle treinen volgens dienstregeling. In deze periode wordt het noordelijke deel van het emplacement verbouwd.

Meer informatie

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de websites van Arriva en NS. Vanaf 10 dagen voor reisdatum is een actueel reisadvies te vinden in de reisplanners.

Ombouw emplacement

We verbeteren het emplacement Leeuwarden. Dit doen we onder andere door het vernieuwen en het saneren van sporen en wissels. De bovenleiding breiden we uit. Verder bouwen we service- en opstelsporen en verbeteren de drainage en watervoorziening.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers