Spoorwerkcheck
Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.
Direct naar de inhoud.
Nieuws
Station Hollandsche Rading kreeg begin deze maand compleet circulaire perrons met duurzame keerwanden. Het is nog even pionieren, maar ProRail en zijn leveranciers zijn enthousiast over de ‘bijzondere ontdekkingstocht’ en samenwerking. Bekijk in dit filmpje de werkzaamheden en laat je inspireren!
Behalve op het gebied van materiaal, zit de primeur ook in de samenwerking. In het programma Perron op Norm heeft ProRail het werk uit verschillende ‘techniekvelden’ samengevoegd zodat je maar één keer het perron hoeft open te halen. “Nu doen we alles in één keer”, zegt Jan Meurs, rail systems engineer bij ProRail. Ook op andere fronten levert dat voortgang op, heeft Jan gemerkt.
Studio Wae tekende voor de circulaire bestrating op Hollandse Rading. “Meestal worden oude perrontegels gebroken en als stabilisering onder asfalt gebruikt”, vertelt Tynke van den Heuvel van Studio Wae. “Terwijl je deze grondstoffen nog prima kan hergebruiken. Wij gebruiken ze om circulaire bestrating mee te maken.” Tynke is blij met ProRail als opdrachtgever.
Ik vind het heel erg bijzonder dat ProRail in startups investeert en dat ze ook de waarde zien van innovaties.
De keerwanden bij de perrons komen van Bosch Beton, en werden samen met ProRail en de aannemer ontwikkeld. CEO Gerard van de Bosch van het bedrijf: “We hebben echt gekeken naar het perspectief. Wat kunnen we slimmer en duurzamer maken.”
Mijn wens is dat dit de nieuwe norm wordt. Wie weet is in Hollandse Rading daarvoor de eerste stap gezet.
Katja Nelissen, circulair ambassadeur bij ProRail, is dol op de ontdekkingstochten die je maakt als je duurzaam en circulair wilt werken. "Je gaat nieuwe materialen en werkwijzen niet alleen bedenken, maar ook toepassen. Ik stimuleer dat duurzaamheid en circulariteit niet vrijblijvend zijn en dat iedereen er mee aan de slag gaat".
26 september 2023
21 september 2023
21 september 2023
Als je onze website bezoekt dan krijg je daar cookies bij. Geen gevulde koeken of stroopwafels, maar tijdelijke digitale bestandjes. We gebruiken functionele, analytische en marketingcookies. De functionele cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken. Die staan dus altijd aan. Voor de analytische cookies en marketingcookies kun je hieronder zelf toestemming geven. Meer informatie over onze cookies vind je in ons cookiebeleid.