Code rood: pas uw treinreis aan - UPDATE

Gepubliceerd op 11 december 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:28 uur

Winters weer zorgt voor overlast voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. Maandagavond 11 december valt er veel sneeuw en is de hinder zeer groot. Treinreizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen.

Check reisplanner vóór vertrek

NS en ProRail hebben voor maandag 11 december de dienstregeling al aangepast. Er rijden vandaag minder NS-treinen dan op een gewone werkdag. Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de NS-dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. De regionale vervoerders hebben hun dienstregeling vooralsnog niet aangepast. Check de reisplanner van de vervoerder voor vertrek. Ook goederenvervoerders hebben last van het winterse weer.

Extra storingsploegen

Het treinverkeer is door de vele sneeuwval flink ontregeld in heel het land. Met name rond delen van Utrecht, Amsterdam, Zwolle en Schiphol is momenteel vrijwel geen treinverkeer mogelijk. We werken met man en macht om storingen te verhelpen en treinverkeer zoveel als mogelijk in gang te krijgen of te houden. ProRail zet extra storingsploegen en incidentenbestrijders in om storingen zo snel mogelijk op te lossen. Ook staan op diverse plaatsen wegsleeplocomotieven klaar om het treinverkeer op gang te helpen als dat nodig is.

Meer weten?

Lees meer over de invloed van winterweers op het spoor op prorail.nl/winter. Ook via Twitter houdt ProRail en ProRail Incidentenbestrijding je op de hoogte: twitter.com/ProRail/lists/prorail-icb-en-vl.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers