Complexe spoedreparatie aan het spoor bij Ravenstein

Nieuws

11 juni 2021

Op een spoorbrug bij Ravenstein is bij routinecontrole een spoorstaafbreuk vastgesteld. Sinds vrijdagmorgen 11 juni werkt ProRail met aannemers aan spoedherstel.

Geen treinverkeer mogelijk

Treinen rijden over ijzeren spoorstaven (rails). ProRail laat deze sporen met regelmaat controleren. Bij zo'n inspectie stuitten we vannacht op een breuk. We onderzoeken hoe de breuk ontstond. Het gaat om spoor op een brug bij Ravenstein. Reizigers ondervinden helaas de nodige hinder, want treinen kunnen daar in verband met de veiligheid nu niet meer overheen rijden. Het is een enkelsporig baanvak. NS zet busvervoer in.

Speciaal herstelwerk

Herstel op deze spoorbrug is speciaal werk. Hier liggen de sporen namelijk vast, in beton gegoten. Die sporen moeten we dus eerst los maken en uit het beton slijpen. Ook zijn de spoorstaven die hier zijn toegepast extra lang en voorzien van een speciale coating met het oog op duurzaamheid.

Naar verwachting tot zaterdag in de ochtend

Al deze factoren maken het werk complex. Het kost veel tijd om alle geschikte onderdelen geleverd en ter plaatse te krijgen. Inmiddels is veel (voorbereidend) werk verzet, maar we verwachten tot zaterdag in de ochtend bezig te zijn. 

Check je reisplanner voor je vertrekt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers