Dag en nacht werkzaamheden tussen Zutphen en Winterswijk

Nieuws

Gepubliceerd op 17 mei 2022

Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei wordt het spoor tussen Zutphen en Winterswijk door aannemer Swietelsky vernieuwd. Door het spoor te vernieuwen zorgen we ervoor dat het spoor in goede conditie blijft en weer vele jaren mee kan.

Dag en nacht doorwerken

De werkzaamheden vinden plaats op verschillende locaties in Vorden (gemeente Bronkhorst), Ruurlo (gemeente Berkelland), Lichtenvoorde en Groenlo (gemeente Oost Gelre) en gemeente Winterswijk. Om het werk in deze negendaagse periode goed, snel en veilig uit te voeren werkt de aannemer dag en nacht door. De omgeving zal hinder ondervinden in de vorm van geluid en werkverlichting, bij het inrichten van werkterreinen, het aanleggen van werkdepots en het tijdelijk afsluiten van overwegen en wegomleidingen.

Om de grote klus te klaren zet Swietelsky groot materieel in. Zo worden werktreinen voor spoorvernieuwing ingezet op de verschillende locaties. Ook installeert de aannemer een mobiele kraan van 400 ton op het parkeerterrein bij de Stationsstraat in Lievelde. De kraan is nodig om een tweetal wissels te vernieuwen.

Omwonenden langs de diverse werklocaties zijn inmiddels enkele weken geleden schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden. Ook treinreizigers krijgen in deze periode te maken met hinder en worden door Arriva met bussen vervoerd. ProRail adviseert reizigers om voor vertrek de NS-app of Arriva-app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Raadpleeg reisplanner

Betrouwbaar spoor

In Nederland rijden steeds meer treinen. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor nu en in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor dit toenemende treinverkeer.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers