Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

De eerste hybride Stormobiel ter wereld

Nieuws

15 september 2021

Is het een vrachtwagen? Is het een hoogwerker? Het is de nieuwe hybride Stormobiel! “Een uit de kluiten gewassen hoogwerker, die het werk aan de bovenleiding een stuk duurzamer én prettiger maakt,” zegt Richard Schuurman van ASSET Rail trots. Hij is maar wat blij met de nieuwe aanwinst, die de aannemer vorige maand inlijfde voor ProRail.

Hybride: elektrisch en diesel

“Je rijdt naar een overweg, zet de Stormobiel in het spoor en kunt direct aan de slag", vertelt Richard. "Zo kun je snel en in heel Nederland werken aan de bovenleiding. Bovendien werken we CO2-neutraal, want op het spoor is geen diesel meer nodig en we laden op met groene stroom. Zo werken we aan een klimaatneutraal spoor in 2030".

“Helemaal elektrisch is voorlopig nog niet haalbaar” legt Richard uit. “Daar hebben we wel naar gekeken met de ontwerpers, maar we moeten met de vrachtwagen over de snelweg om bij het spoor te komen. En dat gaat nog niet met een elektrische motor. Wel maken we gebruik van een zuinige motor natuurlijk.”

Je rijdt naar een overweg, zet de Stormobiel in het spoor en kunt direct aan de slag.

Richard Schuurman ASSET Rail

Minder lawaai

Waar op de snelweg nog een dieselmotor ronkt, draait op het spoor een fluisterstille elektrische motor. “We kunnen een volledige dienst van 8 uur helemaal elektrisch uitvoeren. Dat is goed voor het milieu, maar ook een flink stuk stiller. En daar zijn omwonenden en onze werknemers dan weer blij mee!”

Foto: Bianca Hollander, ASSET Rail.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers