Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Deel perronkap station Nijmegen wordt verwijderd

Nieuws

8 mei 2024
21 mei 2024, 14:38 uur

Bijgewerkt

De monumentale perronkappen op station Nijmegen zijn ruim 130 jaar oud en toe aan restauratie en renovatie. Om deze grote klus voor te bereiden, wordt in juni een deel van de perronkap boven perron 1b en 35 verwijderd. In mei start de aannemer al met werkzaamheden op de perrons, zoals het verplaatsen van de verlichting en de omroepinstallatie.

70 meter verwijderen

Er is nog weinig bekend over de staat van de monumentale perronkappen op station Nijmegen. Om de restauratie en renovatie goed voor te kunnen bereiden, verwijdert aannemer Dura Vermeer 70 meter van de perronkap boven perron 1b en 35. Er komen tijdelijke schuilplekken op de perrons.

Onderzoek

Het vrijgekomen materiaal gaan experts op een externe locatie onderzoeken, restaureren en renoveren. Ook de al eerder verwijderde gietijzeren kolom van de perronkap boven perron 3 en 4 wordt bestudeerd. De resultaten gebruikt Dura Vermeer voor een restauratie- en renovatieplan.

Alle perronkappen op station Nijmegen worden gerestaureerd. Behalve de hoge perronkap op het perronplein (vanaf Julia’s tot AH tot Go). Deze is in 2001 al deels gerestaureerd. De grote restauratie- en renovatieklus vindt plaats tussen nu en 2028.

Lees meer over de renovatie van de perronkappen de komende jaren

Werkzaamheden

De werkzaamheden combineren we met andere werkzaamheden aan het spoor. Hiermee beperken we de hinder voor reizigers. In de volgende weekenden wordt dag en nacht aaneengesloten gewerkt:

  • vrijdag 31 mei 20.00 uur tot en met maandag 3 juni 05.00 uur
  • vrijdag 7 juni 20.00 uur tot en met maandag 10 juni 05.00 uur

Voordat de demontage van de perronkap kan starten, moeten eerst de technische installaties van verlichting, omroep, aanwijsborden en camera’s aangepast worden. Dit gebeurt overdag in de periode van 13 tot en met 24 mei.  In de nachten van 23 op 24 mei en 28 op 29 mei wordt er ook in de nacht gewerkt.

In 2028 komt de gerestaureerde en gerenoveerde perronkap boven perrons 1b en 35 weer terug.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers