Den Haag Moerwijk tijdelijk minder toegankelijk

Nieuws

30 juni 2023

Van 10 juli tot en met 21 juli voeren we onderhoudswerkzaamheden uit op station Den Haag Moerwijk. Het betonwerk waar de oranje huisjes op rusten moet namelijk worden gerestaureerd. Dit betekent dat reizigers de liften overdag niet kunnen gebruiken.

Onderhoud

Op station Den Haag Moerwijk zijn in 2013 twee nieuwe trapoverkappingen geplaatst. Deze oranje huisjes geven het station een unieke en herkenbare uitstraling. De betonconstructie waarop de huisjes rusten, is in de buurt van de liften gescheurd. Dit gaan we herstellen met een stalen versterkingsconstructie. De werkzaamheden zijn eind juni gestart en duren een kleine maand.

Van 10 juli tot en met 21 juli is de aannemer aan het werk bij de liften. Omdat het werkterrein niet toegankelijk is voor reizigers, zijn de perrons die periode enkel met de trap te bereiken. Van maandag tot en met vrijdag, tussen 7:00 en 16:00 uur is de lift niet te gebruiken. Buiten die tijden maakt de aannemer het werkterrein vrij voor reizigers.

Alternatief vervoer

Ben je afhankelijk van de lift, dan kan je een taxi aanvragen via de NS Klantenservice: 030–2357822. Taxibedrijf Transvision brengt je van station Den Haag Moerwijk naar station Den Haag HS of Rijswijk en terug. Houd rekening met extra reistijd. ProRail betaalt de kosten.

Toegankelijkheid

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers.

Lees over dit onderwerp Lees over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers