Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Dimitri Kruik nieuwe directeur regio Zuid

Nieuws

11 januari 2021

Vanaf 1 februari gaat Dimitri Kruik aan de slag als directeur van de regio Zuid. Tot 1 januari was hij directeur Capaciteitsmanagement. Daarvoor heeft hij meerdere directiefuncties gehad bij ProRail. Zo was hij directeur bij Finance, Procurement en het programma zbo-omvorming.

Geknipt voor de rol

Eind 2020 heeft Dimitri na een sabbatical besloten een nieuwe richting in te willen slaan. “Met zijn kennis van ProRail en de spoorwereld, zijn ervaring in relatiemanagement én het feit dat hij in deze regio woont, is hij geknipt voor zijn nieuwe rol”, vertelt John Voppen. “Niet alleen in de regio, maar ook in het team van regiodirecteuren is hij als persoon én als vakman een goede match. Ik zie uit naar het voortzetten van de prettige samenwerking met Dimitri.”

Mijn ambitie is om samen met de collega’s een superbetrouwbare en innovatieve partner voor de omgeving te zijn.

Dimitri Kruik regiodirecteur bij ProRail

Soepel samenwerken

Dimitri: “Ik heb ontzettend veel zin om mijn brede ProRail-kennis en ervaring in te zetten in de regio waarin ik ben geboren en getogen. Mijn ambitie is om samen met de collega’s een superbetrouwbare en innovatieve partner voor de omgeving te zijn, met wie het heerlijk soepel samenwerken is aan duurzame en slimme mobiliteit.”

Grote projecten op de rol

In zijn nieuwe rol is Dimitri aanspreekpunt voor de bestuurlijke partners in de zuidelijke provincies, zoals lokale en regionale overheden en andere publieke en private organisaties. Met deze partijen gaat hij samenwerken op een breed scala spoorse dossiers. Dat zijn er veel, want er staan komende jaren grote projecten op de planning in regio Zuid: op het gebied van goederenvervoer, hoogfrequent rijden, maar ook zal hij zich bezighouden met Samenspel voor meer treinen met de nieuwe manier van werken en natuurlijk veel spoor- en stationsvernieuwingsprojecten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers