Dit weekend op pad met de trein? Opgelet!

Nieuws

21 januari 2016

Een goed werkend spoor moet goed onderhouden worden. Ook dit weekend zijn we aan het werk op stations en aan het spoor. En dat kan consequenties hebben voor de trein die jij wil nemen. Doe je dit weekend Utrecht, Rotterdam of Amsterdam aan per trein? Bereid je reis dan goed voor.

Je reis voorbereiden doe je natuurlijk met de reisplanner van jouw vervoerder. Want er kan een omleidingsroute zijn of er rijden bussen in plaats van treinen.

Utrecht en Amsterdam

Bij Utrecht Centraal werken we aan nieuwe sporen en er verrijst stukje bij beetje een nieuw en modern station. Dit weekend werken we aan de Utrechtse bovenleiding en bouwen we nieuwe seinen. Ook werken we aan de Moreelsebrug. Daar leggen het eerste deel van de brug over het spoor. In Amsterdam brengen we een aantal perrons op de goede hoogte, zodat iedereen gemakkelijk in en uit de trein kan stappen. 

Sloterdijk – Haarlem

Er is ook beperkt treinverkeer tussen Sloterdijk en Haarlem. We vernieuwen daar een pijler van de Spaarne(spoor)brug.  

Hoek van Holland Haven – Rotterdam Centraal

De Hoeksche lijn, zoals het traject tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland heet, wordt de komende tijd omgebouwd van treinspoor naar een moderne metroverbinding. Vanwege deze ombouwoperatie is er aankomend weekend geen treinverkeer mogelijk.

ProRail vernieuwt

ProRail werkt continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Soms heeft ons werk invloed op het treinverkeer. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, dit weekend en ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van NS is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Check altijd de reisplanner voordat je op pad gaat. In de reisplanner staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen zodat dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers