Dit weekend: schuiven in Ede

Ook dit weekend vernieuwen wij op diverse plekken het spoor. De meeste werkzaamheden vinden ’s nachts plaats, een uitzondering vormt onder andere het werk bij Ede op het traject Utrecht- Arnhem/Nijmegen. Daar schuiven wij op zaterdag 30 en zondag 31 januari een spoordek in van een nieuw te bouwen onderdoorgang. Dit werk kan gevolgen hebben voor je treinreis.

2016 een jaar van veel spoorvernieuwingen

Ook dit jaar gaan wij weer voor jou aan de slag en dat doen wij vaak in het weekend of in de vakantieperiode, omdat er dan minder mensen met de trein reizen en de overlast dus minder is. In 2016 vernieuwen we het spoor onder andere rondom Schiphol, Utrecht, Amsterdam en in het noorden tussen Leeuwarden en Stavoren. Dus bereid je treinreis goed voor en voorkom dat je onaangenaam wordt verrast.

ProRail vernieuwt in 10 stappen

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. We stemmen onze werkzaamheden altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen.
 

Gepubliceerd op