Door ‘bikkelen’ bij vorst

Nieuws

Gepubliceerd op 27 februari 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:44 uur

In de nacht van zaterdag op zondag was het dan zo ver. Weer of geen weer. Werknemers van aannemer Strukton en ProRail trotseerden de vorst en startten het werk om de bestaande bovenleiding aan de westzijde van het station ter hoogte van City Post (Westerlaan) te verlagen en aan te passen. Een lastige klus die in negen dagen en bij kouvorst moet worden geklaard. De aanpassing aan de bovenleiding is nodig in verband met de busbrug die ProRail in opdracht van gemeente Zwolle op dit moment bouwt en in mei a.s. boven de sporen op de definitieve plek wordt gelegd.

Voortgang werk volgen

Omdat het werk aan de bovenleiding tussen het City Post gebouw (Westerlaan) en het gebouw van Wärtsilä plaatsvindt, is de voortgang hiervan nauwelijks te volgen voor de geïnteresseerde kijker. Met actuele foto’s geven we daarom dagelijks een impressie van de technische voortgang van het werk. Het werk aan de bovenleiding is ook live te volgen via de webcams.

Gevolgen voor treinreizigers

De werkzaamheden aan de bovenleiding hebben gevolgen voor de treinreizigers die van Zwolle naar Kampen, Zwolle richting Kampen Zuid en van Zwolle richting Amersfoort reizen. Zij leggen deze route van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart per bus af.
Voor meer reizigersinformatie check de reisplanner voor vertrek of kijk op de informatiepagina van NS en/of Keolis

Spoorzone Zwolle

De busbrug is een deelproject van de Spoorzone Zwolle. In het project Spoorzone Zwolle werken de gemeente, provincie Overijssel, NS Stations en ProRail samen aan de verdere verbetering van het vervoersknooppunt en het ontwikkelen van het stationsgebied.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers