Driehuis krijgt een nieuw station

Nieuws

1 maart 2021

De voorbereidingen voor de verbouwing van station Driehuis zijn in volle gang, op weg naar een nieuw en modern station dat toegankelijk is voor iedereen. Aannemer K_Dekker gaat in opdracht van ProRail de klus klaren. Er zijn bouwborden neergezet aan beide zijden van het station en op de parkeerplaats aan de noordkant richt de aannemer de bouwkeet in. De komende maanden kunnen reizigers en bewoners uit de wijk mogelijk hinder hebben van de verbouwing. Uiteraard doen we ons best om dit zo veel mogelijk te beperken.

Complete make-over

Het station is meer dan 60 jaar oud en verdient een volledige opknapbeurt. Maar we voegen ook wat toe. Het belangrijkste is de bouw van de twee liften. Deze maken het station straks voor veel meer reizigers toegankelijk. Via de noordzijde ga je via de lift naar de tunnel waarna je met de tweede lift op het perron uitkomt. Verder vernieuwen we meubilair en bouwen we doorzichtige overkappingen die het station een frisse aanblik geven.

  • Een artist impression van het nieuwe station Driehuis
    Een artist impression van het nieuwe station Driehuis
  • Zo ziet station Driehuis er nu uit
    Zo ziet station Driehuis er nu uit

Tunnel tijdelijk dicht

Tijdens het bouwen van liften gaat de reizigerstunnel dicht van 15 maart tot en met eind oktober. Er is een omlooproute via trappentorens aan de buitenkant van het station. Omleidingsborden geven dit duidelijk aan. Door deze trappen vervalt het voetpad langs de doorgaande weg en versmallen we het fietspad. Ook de fietsenstalling wordt verplaatst om ruimte te bieden aan machines en materiaal van de aannemer. Het is voor reizigers en bewoners even onhandig maar de tunnel openhouden tijdens de werkzaamheden is te gevaarlijk.

Geen treinen

In het weekend van 3 en 4 april rijden er geen treinen en werken we dag en nacht door van zaterdagochtend 01.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur. We verwijderen de overkappingen bij de trappen en maken een grote bouwkuip met stalen damwanden, Hierin komen later de liften ‘te hangen’. Buurtbewoners krijgen in een brief meer informatie hierover.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers