Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Eerste nieuwsbrief PHS Amsterdam Centraal

Nieuws

25 januari 2018

Het ministerie heeft in samenwerking met de spoorsector en de regionale overheden besloten om met PHS op het traject Alkmaar – Amsterdam – Eindhoven meer treinverkeer mogelijk te maken. Om dit te bereiken heeft het ministerie voor station Amsterdam Centraal besloten zowel de kwaliteit (betrouwbaarheid) als de capaciteit van het treinverkeer, de reizigersafwikkeling en het opstelterrein te vergroten.

Deze ontwikkeling is noodzakelijk om de toename van het aantal reizigerstreinen op te kunnen vangen. De toename betreft eveneens een groei van het aantal goederentreinen.  Hiervoor is aanpassing van het bestaande station en de aansluitende sporen nodig. Meer weten over de oplossingsrichtingen, kijk dan op de graphic (pdf).

Meer weten over de plannen, lees dan meer in de eerste Nieuwsbrief (pdf).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers