Eerste werkzaamheden in Amsterdamse Westhaven gereed

Nieuws

3 september 2021

Het huidige opstelterrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam wordt uitgebreid. Hier kunnen straks 110 reizigerswagons extra geparkeerd staan, als zij niet in gebruik zijn. Ook het opstelterrein voor goederen wordt aangepast. Dat is nodig vanwege de groei van het aantal reizigers en goederen. Voor reizigerstreinen wordt een opstelterrein aangelegd, Ook wordt hier de overweg op de Kabelweg gesaneerd, en een derde toegangsspoor gebouwd.

Twintig voetbalvelden

Afgelopen week is een deel van dit emplacement in Westhaven, de onderbouw, gereed gekomen. Een gigantische operatie. Want dan praat je over een werkgebied met een oppervlakte van 126.500 vierkante meter. Dat zijn bijna twintig voetbalvelden. In totaal is hier 122.000 kubieke meter grond ontgraven, en ruim 106.000 kubieke meter aangevuld. Zand is aangebracht en aangestampt om een stevige ondergrond te maken.

Brug gerealiseerd

Ook drainage is aangelegd. Verder zij hier een brug over het koelwaterkanaal - met een breedte van circa 35 meter – én nog twee andere kunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Dit zijn twee grote overkluizingen: bruggen die ter bescherming over grote kabel- en leidingtracés liggen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers