Elektrisch scoort beter dan gas

Nieuws

21 maart 2016

ProRail heeft weer het hoogste niveau van de CO2-Prestatieladder behaald. Na 2014 is ook in 2015 goed gescoord op het gebied van duurzaamheid. Dit kwam omdat we in het afgelopen jaar gasgestookte wissels hebben vervangen door elektrisch verwarmde wissels en op veel stations traditionele verlichting hebben vervangen door LED verlichting.

Duurzamer samenwerken

En we doen nog meer. Denk hierbij aan het opheffen van snelheidsbeperkingen waardoor treinen minder hoeven te remmen en dus energiezuiniger rijden, duurzamer samenwerken met onze aannemers en het bewuster omgaan met grondstoffen door circulair in te kopen.

Spannend

Voor ons was het best wel spannend of we over heel 2015 het hoogste niveau van CO2-prestatieladder zouden halen. Zo hadden we over het eerste half jaar van 2015 een lichte stijging van ons CO2 en energieverbruik, voornamelijk door fluctuerende weersomstandigheden. Daarnaast is in de zomer van 2015 infrabeheerder Keyrail (Betuweroute) samen gegaan met ProRail. Het energiegebruik van Keyrail is nog niet 100% vergroend. Gelukkig is het ons toch gelukt om in 2015 op het hoogste niveau te blijven. Daar zijn we trots op en dat smaakt naar meer.

Ook de KNVB doet mee

ProRail bedacht de CO2-Prestatieladder om bedrijven te helpen bij het reduceren van hun CO2-uitstoot. Hoe meer een bedrijf doet om CO2-uitstoot tegen te gaan, des te hoger op de Prestatieladder. Bekijk hier een filmpje met nadere uitleg. Steeds meer organisaties gaan voor een plekje op de ladder. Zo ook de KNVB die de eerste sportbond is met een certificaat van de CO2-Prestatieladder.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers