Elstenaar ontvangt spoorboom van ProRail

Nieuws

20 augustus 2020

Al zestig jaar woont de heer Peters uit Elst naast de spoorwegovergang bij de Rijksweg Noord. Nu die overgang op 19 augustus is verwijderd, kreeg hij een spoorboom van de voormalige overgang cadeau. De overgang maakt plaats voor een veilige onderdoorgang.

Lange files voor zijn huis

De heer Peters hangt de vlag uit als de nieuwe onderdoorgang klaar is. Niet alleen de treinen waren hem tot last, ook de lange files die voor zijn deur ontstonden als de overgang gesloten was. Omdat hij al zijn hele leven lang al op deze plek woont, vroeg hij ProRail of hij een spoorboom mocht hebben. En daar werken wij natuurlijk graag aan mee. Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk overhandigde hem de spoorboom op donderdag 20 augustus. 

Dorothé Wennekendonk: “In juni las ik in de krant de oproep van de heer Peters. Met diverse collega’s zijn we direct gaan kijken naar de mogelijkheden. In mooi samenspel binnen ProRail en met Strukton kunnen we vandaag gehoor geven aan dit bijzondere verzoek.” 

Traject Arnhem-Nijmegen zonder overwegen

Na 121 jaar wordt de spoorwegovergang in de Rijksweg Noord bij Elst opgeheven en vervangen door een onderdoorgang. Iets verderop richting Arnhem vervingen we de overgang 1e Weteringsewal door een viaduct over het spoor. Nu beide overgangen zijn verwijderd, is het traject Arnhem-Nijmegen, een van de drukst bereden spoortrajecten van Nederland, geheel overwegvrij.

Elst Noord Spoorkruisingen

De bouw van de tunnel in de Rijksweg Noord en het viaduct over de 1e Weteringsewal horen bij het project Elst Noord Spoorkruisingen. Dit project bestaat uit drie deelprojecten met veel onderlinge raakvlakken zoals planning, fasering en verkeers- en veiligheidsmaatregelen. De opdrachtgever hiervoor is de gemeente Overbetuwe. De gemeente is samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ook de financier van het project. Aannemers Heijmans, Strukton en Mobilis-Hegeman zijn verantwoordelijk voor de bouw van de onderdoorgang en het viaduct.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers