Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Extra aandacht voor diversiteit

Nieuws

5 oktober 2021

Om aandacht te vragen voor diversiteit op de werkvloer is 5 oktober omgedoopt tot ‘Diversity Day’. Een initiatief van de Sociaal-Economische Raad. Op deze dag besteden zeker 337 bedrijven en organisaties extra aandacht hieraan. Voor ProRail is inclusie het gehele jaar door een belangrijk thema.

Activiteiten

ProRail spreekt veel met andere bedrijven over het onderwerp diversiteit en inclusie. Om elkaar te inspireren en om de bedrijven die er werk van maken te laten groeien. ProRail draagt Diversity Day een warm hart toe en licht juist op een dag als vandaag graag toe hoe wij samen werk maken van inclusie.

ProRail vindt het namelijk belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn op de werkvloer en dat iedereen zich welkom voelt. Om dat kracht bij te zetten staat de hele maand oktober in het teken van inclusiviteit. Er worden inspirerende workshops gegeven, er vinden kennissessies plaats en we reiken de Inclusiemakers Award uit.

Inclusiemakers Award

Tijdens de workshops en kennissessies informeren we collega’s over allerlei diversiteitsthema’s en vraagstukken. Zij leren hoe zij kunnen bijdragen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.  Zo kunnen ProRailers zich niet alleen aanmelden voor de workshop ‘Onbewuste Vooroordelen’, maar ook een lezing bijwonen over de kracht van autisme, een workshop over slechthorendheid op de werkvloer of luisteren naar de Dwarsliggers podcast.

Een onderdeel van de Diversiteitsmaand is het uitreiken van de Inclusiemakers Award. Deze onderscheiding gaat jaarlijks naar een collega of het team dat een impactvolle bijdrage levert aan de ambitie van ProRail om inclusiever te worden als werkgever.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers