Extra perron station Oldenzaal krijgt steeds meer vorm

Nieuws

28 september 2023
19 oktober 2023, 17:22 uur

Bijgewerkt

In Oldenzaal krijgt het extra perron en spoor steeds meer vorm. Aannemer Volker Rail is druk bezig met de bouw. Keerwanden, ballast en dwarsliggers liggen grotendeels op hun plek. Een korte tussenstand en vooruitblik van de werkzaamheden.

Perron en spoor

Bijna 300 meter aan keerwanden staan op de plek waar ze moeten staan. Dit wordt straks het perron. Nu kan er verder gebouwd worden aan de loopverbinding van het bestaande perron naar het nieuwe perron. Eind oktober komt het straatwerk op het perron en gaat het op een echt perron lijken. De bouw van het spoor langs het nieuwe perron is inmiddels ook gestart. De ballast en de dwarsliggers liggen er al. De aannemer gaat de komende weken de spoorstaven erop leggen en aan elkaar lassen.

Werkzaamheden in de nacht

Het grootste deel van de werkzaamheden vindt overdag plaats. Toch zijn er ook werkzaamheden die alleen uitgevoerd kunnen worden wanneer er geen treinen rijden. Bijvoorbeeld het plaatsen van safetyfence-hekken langs het bestaande spoor. Die zorgen ervoor dat de aannemer overdag veilig kan werken. Ook het plaatsen van technische kasten (en de funderingen daarvan) kan alleen als er geen treinen rijden. De aannemer werkt daarom op onderstaande nachten tussen 23:00 en 05:00 uur:

  • Zaterdag 30 september op zondag 1 oktober
  • Zaterdag 21 op zondag 22 oktober
  • Zaterdag 28 op zondag 29 oktober

Aaneengesloten periodes aan het werk

Van zondag 12 november 01:00 uur tot en met maandag 13 november 05:00 uur werkt Volker Rail dag en nacht aaneengesloten. Dan wordt het plaatsen van het wissel en aansluiten van het nieuwe spoor op het bestaande spoor voorbereid. Het daadwerkelijk plaatsen van het wissel en aansluiten van het spoor gaat gebeuren in de periode van 17 november (01:00 uur) tot en met woensdag 22 november (05:00 uur). In beide periodes rijden er minder of geen treinen.

Raadpleeg een reisplanner Raadpleeg een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers