Fietstunnel in Den Dolder feestelijk geopend

Nieuws

25 januari 2018

ProRail en de gemeente Zeist hebben op 24 januari de (brom) fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor officieel geopend. De tunnel is een veiliger en, voor velen, kortere fiets- en wandelroute tussen het zuiden en noorden van Den Dolder. Reden voor een feestje dus.

Fietsband doorgeknipt

Het ontwerp van de tunnel kwam tot stand via intensief overleg met de omwonenden, bewonersorganisaties, bedrijven en belangengroepen. Bij de opening waren dan ook veel mensen aanwezig, ongeveer 150. Door een fietsband door te knippen, verrichtten Sander Jansen (wethouder Zeist), Kees Rutten (regiodirecteur ProRail) en Dirk Jan Teeuw (directeur van aannemer Gebr. De Koning) de officiële opening, waarna kinderen fietsend door de tunnel gingen. De kinderen hebben ook meegewerkt aan het kunstwerk in de tunnel.

'Spoor krijgt kenmerken van een snelweg'

Wethouder Sander Jansen: “Den Dolder heeft hier lang op gewacht, maar het resultaat mag er zijn. Een fietstunnel waardoor mensen zich veiliger tussen Den Dolder noord en zuid kunnen verplaatsen. Dit versterkt de verbinding tussen de twee delen van het dorp. Een tunnel, bovendien, waarbij veel aandacht is geschonken aan sociale veiligheid. Gebruikers moeten zich er prettig en veilig voelen.”

Regiodirecteur ProRail Kees Rutten vult aan: “Het spoor krijgt steeds meer de kenmerken va een snelweg en het kruisen van het spoor moet dan ook zo veilig mogelijk zijn, dus niet meer gelijkvloers. We zijn blij dat er weer een veilige onderdoorgang is bij gekomen. De bouw is vlot verlopen, en we willen de omgeving graag bedanken voor hun geduld en begrip”.

Muziek en marshmellows

De opening werd opgeluisterd door theatergroep de Fietsbarbaren en het driekoppig muziekgezelschap de Funfare. Eerder op de dag is de tunnel op ludieke wijze door de schoolkinderen van De Kameleon in gebruik genomen. Met veel lawaai wandelden ze met pollepels, pannen en andere instrumenten door de tunnel. En er was chocolademelk met marshmellows.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers