Fotoblog: Utrecht Vaartsche Rijn

Nieuws

Gepubliceerd op 18 augustus 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:28 uur

Vanaf maandag 22 augustus is het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn in gebruik! Met deze prachtige foto’s krijg je alvast een indruk hoe dit mooie nieuwe station eruitziet.

Poort naar de stad 

Utrecht Vaartsche Rijn is een nieuwe poort naar de stad. Ontworpen door architect Paul van der Ree van StudioSK. Paul: “Het station moest aansluiten bij de wijk. Dat is in het uiteindelijke ontwerp goed gelukt. Ik ben trots op het station. En wat ik vooral ook belangrijk vind is dat het project tot stand is gekomen in nauw overleg met de bewoners. Voor hen waren de bouwplannen namelijk behoorlijk ingrijpend.” Vanaf het nieuwe station is het even ver naar de binnenstad als vanaf Utrecht Centraal. Ook in het ontwerp komt deze gedachte terug. Op de foto’s kun je het zien, boven het station zie je een soort ‘portalen’ uitsteken. Deze vormen de poorten naar de binnenstad en verbinden de twee wijken aan weerszijden van het spoor. 

Zeven nieuwe stations

Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende en laatste station dat open gaat van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen, en nieuwe en comfortabele stations in de regio Utrecht. Daarmee scheppen we ruimte voor meer treinen, voor meer reizigers, die dichter bij huis én frequenter op de trein kunnen stappen. Sinds 2007 openden al Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum en Tiel Passewaaij. 

Werkzaamheden bij Utrecht

Op dit moment werkt ProRail met honderden  mensen rond Utrecht Centraal aan wissels, bovenleidingen, perrons, seinen en beveiliging. We sluiten het nieuw aangelegde spoor aan, waardoor station Utrecht Vaartsche Rijn open kan. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers