Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Fotoblog: zware jongens op hun plek in Nuth

Nieuws

12 september 2016

22.000 kilo per stuk wegen ze, de 27 betonnen liggers die afgelopen weekend op hun plek zijn gehesen in Nuth. De liggers zijn onderdeel van een nieuw viaduct dat deel uit gaat maken van de nieuwe ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg. Deze kruist ter hoogte van Nuth de spoorlijn Sittard-Heerlen.

De 22 meter lange liggers kwamen één voor één met speciaal transport vanuit Alphen aan de Rijn naar Nuth toe. Het plaatsen verliep perfect en vanochtend vroeg kon het treinverkeer weer volgens dienstregeling worden opgestart. Het viaduct kan nu verder worden afgebouwd zonder dat het treinverkeer daar nog hinder van ondervindt. Wel wordt er vandaag nog gewerkt aan het naastgelegen viaduct over de Leeuwerweg dat eveneens in aanbouw is. Ook hier worden liggers geplaatst, maar daar heeft alleen het wegverkeer last van.

Buitenring Parkstad Limburg

De Buitenring Parkstad Limburg is een nieuwe autoweg die straks bestaat uit twee rijbanen van elk twee rijstroken. Bij Nuth gaat de nieuwe ringweg over het spoor heen en bij Eygelshoven gaat de ringweg onder het spoor door. En daar zijn we blij mee; immers een viaduct en een onderdoorgang zijn de meest veilige manier waarop weg- en treinverkeer elkaar kunnen kruisen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers