Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Foto's: nieuwe passage station Tilburg in gebruik genomen

Nieuws

4 december 2015

De nieuwe reizigerspassage op station Tilburg is vanochtend vroeg succesvol in gebruik genomen. De mijlpaal werd op gepaste wijze gevierd met het uitdelen van chocoladeletters. Welke letter? de T van Tilburg natuurlijk.

De nieuwe passage is voor de reizigers een enorme verbetering ten opzichte van de oude passage. Die was smal en had alleen maar opgaande roltrappen. De nieuwe passage heeft liften, op- en neergaande roltrappen en heel veel loopruimte. Voor de reizigers een wereld van verschil. Veel van hen waren dan ook diep onder indruk en keken vol bewondering om zich heen.

Bescheiden feestje

Samen met wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg hielp regiodirecteur InĂ©s Plasmans van ProRail vanochtend met het uitdelen van chocoladeletters. Daarmee wilde de opdrachtgevers ProRail, de gemeente Tilburg en NS op gepaste wijze stil staan bij de ingebruikname. Ondertussen waren de werknemers van de aannemer alweer bezig met de volgende klus. Want de vernieuwing van het station is nog lang niet klaar. In de oude passage komen toiletten en in de stationshal moet een grote wachtruimte nog helemaal worden afgebouwd. Aan de noordkant gaat de gemeente bezig met de aanleg van een plein zodat het station straks ook via die kant bereikbaar is. Als alles verloopt volgens plan wordt het station medio 2016 opgeleverd.

Station Tilburg 

Station Tilburg is het vierde grote station in het zuiden van Nederland. Het station wordt gerenoveerd en uitgebreid omdat het net als Eindhoven en Breda niet meer is berekend op het groeiend aantal reizigers. Daarom heeft het station een nieuwe bijna 42 meter brede reizigerspassage gekregen die onder de sporen het noorden en zuiden met elkaar verbindt. Als de vernieuwing volgend jaar helemaal klaar is, heeft het station ook een entree aan de noordkant. Een andere belangrijke verbetering zijn de liften en roltrappen naar alle perrons zodat mensen, die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, zelfstandig kunnen reizen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers