Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Foto’s: spoorbouw op Botlekbrug in volle gang

Nieuws

16 januari 2019

De aanleg van treinspoor over de Botlekbrug in het Rotterdamse havengebied is in volle gang. Tijd voor een paar foto’s.

ProRail is samen met Rijkswaterstaat en aannemer A-Lanes A15 bezig met een huzarenstukje op de Botlekbrug in Rotterdam. Deze gigantische hefbrug is van cruciaal belang voor het Rotterdamse havengebied. Scheepvaart, vracht- en personenverkeer zijn afhankelijk van de brug. En ondertussen bouwen wij er een spooraansluiting op voor het spoorgoederenvervoer.

Uitdagingen

Het is bouwen met uitdagingen, waarbij we keer op keer voor nieuwe puzzels komen te staan. Sporen en bruggen vormen altijd een ingewikkelde combinatie. Zeker als de brug ook nog moet kunnen openen. De maximaal toegestane afwijkingen in het spoor en bovenleiding om treinen te kunnen blijven rijden zijn uiterst klein. Het gaat letterlijk om millimeters.

Grootste van Europa

Bij de Botlekbrug ligt dat nog moeilijker. Het is de grootste hefbrug van Europa. Een brug met cruciale belangen voor scheepvaart, personenvervoer (voetgangers, fietsers en auto’s), vrachtverkeer én straks dus ook spoorgoederenvervoer.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers