Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorvernieuwing bij Leiden

Nieuws

6 november 2018

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november werkten ProRail en aannemer Strukton voor het laatst dit jaar een heel weekend achter elkaar aan het spoor in Leiden. Zes wissels, twee sporen en een perron zijn in het weekend vernieuwd.

Grote vernieuwing

ProRail vernieuwt het spoor rondom Leiden Centraal, zodat treinen veilig en op tijd kunnen blijven rijden. De spoorvernieuwing rondom Leiden Centraal is halverwege 2018 begonnen en loopt door tot halverwege 2020. In die periode vervangen we 55 wissels, halen we 28 wissels weg en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast.

Drie weken achter elkaar

Het zwaartepunt van de Leidse werkzaamheden in 2019 ligt in het voorjaar. Tussen eind maart en half april werken we drie weken achter elkaar, waarbij steeds verschillende sporen uit dienst zijn. Ook zijn we verschillende weekenden aan het spoor bezig.

Werkzaamheden bij Hoofddorp

Buiten de werkzaamheden in Leiden leggen we van vrijdagochtend 16 november 01.30 uur en maandagochtend 19 november 05.15 uur onder meer twee nieuwe wissels in het spoor bij Hoofddorp. Raadpleeg voor vertrek een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers