Foto's spoorvernieuwing bij Leiden

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november werkten ProRail en aannemer Strukton voor het laatst dit jaar een heel weekend achter elkaar aan het spoor in Leiden. 6 wissels, 2 sporen en een perron zijn in het weekend vernieuwd. Daar is nu niets meer van te zien, behalve deze foto’s.

Grote vernieuwing

ProRail vernieuwt het spoor rondom Leiden Centraal zodat treinen veilig en op tijd kunnen blijven rijden. De spoorvernieuwing rondom Leiden Centraal is halverwege 2018 begonnen en loopt door tot halverwege 2020. In die periode vervangen we 55 wissels, halen we 28 wissels weg en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast.

Drie weken achter elkaar

Het zwaartepunt van de Leidse werkzaamheden in 2019 ligt in het voorjaar. Tussen eind maart en half april werken we drie weken achter elkaar, waarbij steeds verschillende sporen uit dienst zijn. Ook zijn we verschillende weekenden aan het spoor bezig.

Werkzaamheden bij Hoofddorp

Buiten de werkzaamheden in Leiden leggen we van vrijdagochtend 16 november 01.30 uur en maandagochtend 19 november 05.15 uur onder meer twee nieuwe wissels in het spoor bij Hoofddorp. Check voor vertrek de reisplanner.

 

 

 

Gepubliceerd op