Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Foto's: Trap voor station Lansingerland - Zoetermeer

Nieuws

3 augustus 2018

Het nieuwe station Lansingerland - Zoetermeer is volop in aanbouw. Een vervoersknooppunt dat treinen met bussen en RandstadRail zal verbinden. De trap werd deze week geplaatst. Het station is eind van dit jaar klaar.

Slim combineren en continu verbeteren

ProRail werkt 8 dagen aan spoorverniewing bij Gouda, waar spoortoppers Pier Eringa en Roger van Boxtel vanmorgen een kijkje gingen nemen. Om zo efficiĆ«nt mogelijk te werken zijn we ook op andere plekken in de buurt aan de slag, omdat het treinverkeer van en naar Gouda toch al stil ligt. Op Rotterdam Centraal vernieuwen we een aantal wissels. Op Rotterdam-Alexander worden de perronkappen weggehaald. Op station Ypenburg wordt de perronkap juist geconserveerd. Bij Lansingerland-Zoetermeer leggen we blindegeleidelijnen aan op het nieuwe perron en wordt gewerkt aan het houten plafond. En er is dus een trap geplaatst. Zo verbeteren we het spoor en de stations continu. De werkzaamheden rond Gouda duren tot en met maandag 6 augustus.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Het nieuwe vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer gaat reizigers veel tijdwinst opleveren, met veel overstapmogelijkheden en zevenhonderd gratis parkeerplaatsen. Eind 2018 ligt op het enorme viaduct over de A12 een vervoersknooppunt dat treinen verbindt met bussen en een lightrailroute naar Rotterdam en Den Haag (RandstadRail).

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers