Foto's Veenendaal: nieuwe autotunnel onder het spoor

Nieuws

15 april 2019

Het leek de Formule 1 wel in Veenendaal, zaterdag 13 april. Op skelters is de nieuwe autotunnel geopend, een mooie race over de gloednieuwe rijbaan. En...onder het spoor door. Wel zo veilig. Nu de nieuwe fietstunnel nog.

Winst voor bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid

De autotunnel de later dit jaar te openen fietsonderdoorgang bevinden zich in Veenendaal op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland en de gemeenten Ede en Renswoude. De aanleg van de tunnels komt voort uit het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van de Rijksoverheid. Daarmee maken we ruimte voor meer treinverkeer.

Zoveel mogelijk overwegen opheffen

Gelijkvloerse spoorwegovergangen vormen vaak een knelpunt voor het verkeer. Als er meer treinen rijden gaan spoorbomen vaker dicht en ontstaan er files. Op de weg wordt het immers ook drukker. Ondertunneling van het spoor is veel beter voor de omgeving en de verkeersveiligheid. Op het traject Schiphol - Nijmegen gaan in de toekomst meer treinen rijden. We heffen daarom overwegen op in Veenendaal en Driebergen-Zeist.

Nieuwe fietstunnel Veenendaal bijna klaar

Vanaf zaterdag 13 april is de autotunnel in Veenendaal open. We gaan nu verder met de nieuwe fietstunnel. Die wordt eind september geopend en dan kan de overweg worden opgeheven. Beide nieuwe verbindingen zijn een beste verbetering. Een samenwerkingsproject van de provincies Utrecht en Gelderland, de gemeenten Veenendaal, Ede en Renswoude en ProRail.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers