Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht door koperdiefstal

Nieuws

12 januari 2023

Koperdieven hebben voor schade aan het spoor gezorgd in Hedel op de ochtend van 12 januari. Daardoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht. Het is de tweede keer in korte tijd dat op deze plek koperdiefstal plaatsvindt. ProRail roept de daders op zich te melden en van de spoorinfra af te blijven. Koperdiefstal is levensgevaarlijk, levert weinig op en zorgt voor grote reizigershinder.

Update 12-01, 12:45

De schade is inmiddels gerepareerd en het treinverkeer kan weer worden opgestart. Bekijk een reisplanner om te zien hoe laat je trein weer rijdt.

Originele bericht 12-01, 11:15

De schade werd in de ochtend geconstateerd, waarna het spoor om ongeveer 10:45 uur buiten dienst is genomen. De schade aan het spoor wordt zo snel mogelijk gerepareerd. De verwachting is dat de reparatie in ieder geval tot 13:15 uur duurt. Check voor vertrek een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Historisch laag

Eerder deze week melden we dat koperdiefstal afgelopen jaar juist historisch laag was. Waar tien jaar geleden nog ruim 500 keer per jaar een poging tot koperdiefstal gedaan werd, was er is 2022 maar twaalf keer hinder door koperdiefstal.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers