Geen treinen tussen Eindhoven en Roermond komend weekend

Nieuws

14 augustus 2023

Op een paar korte stukken tussen Eindhoven en Weert wordt van zaterdag 19 tot maandag 21 augustus aan het spoor gewerkt. We vernieuwen hier de dwarsliggers, spoorstaven en de ballast (spoorgrind). Dit zijn werkzaamheden die tijdens de treinvrije periode van maart eerder dit jaar niet konden worden uitgevoerd.

Spoorvernieuwing

In Eindhoven vernieuwen we een stuk spoor ter hoogte van de overweg Tongelresestraat. In tegenstelling tot de vorige buitendienststelling hoeft de overweg voor deze werkzaamheden niet te worden afgesloten. Ook in Geldrop wordt een deel van het spoor vernieuwd. Voor deze werkzaamheden wordt de Eindhovenseweg in Geldrop ter hoogte van de onderdoorgang tijdelijk afgesloten.

Naast deze werkzaamheden worden er in Geldrop en tussen Sterksel en Maarheeze ook werkzaamheden uitgevoerd aan het schouwpad. Dit is een looppad direct naast het spoor en wordt gebruikt voor inspectiewerkzaamheden. We verwijderen de bovenlaag van het schouwpad om er een nieuwe laag op te leggen.

Emplacement Weert

De zestiendaagse buitendienststelling op Emplacement Weert komt ook maandag ten einde. Daar is vanaf 5 augustus het grootste gedeelte van de opstelsporen inclusief wissels gesaneerd. Het gaat hier om elf wissels, twee kilometer spoor en een laadperron. Ook werd er 900 meter aan dwarsliggers en ballast vernieuwd.  In dit laatste weekend zal de onderdoorgang van het viaduct aan de Louis Regoutstraat de laatste 52 uur compleet afgesloten zijn voor doorgaand verkeer in verband met het ombouwen van een nieuwe wissel.

Door de werkzaamheden rijden er tussen zaterdag 19 en zondag 20 augustus geen treinen tussen Eindhoven en Roermond. De NS zet stop- en snelbussen in.

Check de reisplanner Check de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers