Geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort dit weekend

6 september 2019

ProRail en aannemer BAM bouwen 7 en 8 september aan een tijdelijke overweg in Hilversum. Het zijn noodzakelijke voorbereidingen op de bouw van een onderdoorgang, waar we begin volgend jaar mee van start gaan. In Amersfoort vernieuwen we het spoor, evenals het weekend daarop. Check gedurende beide weekenden een reisplanner vóór je vertrek.

Nieuwe spoorwegonderdoorgang

In het voorjaar van 2020 start de bouw van de spoorwegonderdoorgang in de Oosterengweg in Hilversum. Via de tijdelijke overweg, die nu gebouwd wordt, kunnen fietsers, voetgangers en hulpdiensten straks toch het spoor kruisen. Deze tijdelijke overweg wordt in april 2020 in gebruik genomen. De huidige overweg wordt gesloten. In 2022 is de spoorwegonderdoorgang in de Oosterengweg klaar.

Hoogwaardig openbaar vervoer in ‘t Gooi

De werkzaamheden vallen onder het project HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) in ’t Gooi. Dat project zorgt voor de aanleg van een snelle busverbinding tussen Huizen en Hilversum. In Hilversum komt dan parallel aan het spoor een vrije busbaan te liggen. Ook die wordt door ProRail gebouwd. Door in de drukke Oosterengweg een onderdoorgang te bouwen, heeft het verkeer straks geen last van kruisende treinen en bussen. Door de beperkte ruimte krijgt de onderdoorgang een bijzondere vorm. Het krijgt twee niveaus boven elkaar: onder voor snel verkeer en boven voor langzaam verkeer.

Werkzaamheden en hinder

De provincie Noord-Holland wil dat iedereen die in ’t Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij moet kunnen reizen tussen Huizen en Hilversum. De behoefte aan passend openbaar vervoer groeit. Daarom wordt de HOV-busverbinding aangelegd waar straks de bussen van R-net gebruik van gaan maken. HOV in ’t Gooi is een gezamenlijk project van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum en de provincie Noord-Holland. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn nauw betrokken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers