Geen treinverkeer door spoorwerk in en rond Hilversum

Nieuws

5 augustus 2022

ProRail werkt tussen 6 en 11 augustus aan het spoor in en rondom Hilversum. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Hilversum. Hieronder zijn alle werkzaamheden op een rij gezet.

Opening Alexiatunnel

De Alexiatunnel bij de Oosterengweg gaat op zaterdag 6 augustus om 11.00 uur open. Automobilisten, (brom)fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten kunnen dan veilig onder het spoor door. Tegelijkertijd wordt de tijdelijke overweg op de Mussenstraat afgesloten en verwijderd. Het spoor wordt aangepast en hekwerken en geluidsschermen worden teruggeplaatst. Deze werkzaamheden duren tot maandagmiddag 8 augustus.

De Alexiatunnel van boven gezien
De Alexiatunnel van boven gezien

Busbaanoverweg en fietsonderdoorgang

Werkzaamheden aan de Oude Amersfoortseweg starten zondagnacht 7 augustus. Ter hoogte van het Wandelpad maken we een overweg voor de bus, werken aan het spoor en passen we het beveiligingssysteem aan. Deze werkzaamheden duren tot donderdagochtend 11 augustus.

Op het traject Utrecht - Hilversum wordt de onbeveiligde overweg ter hoogte van de Maartensdijkseweg verwijderd. Het spoorkruisend deel van de onderdoorgang wordt aangelegd. Hierop voorafgaand wordt een bouwplaats ingericht. Deze werkzaamheden duren van 6 tot 11 augustus. Tot eind september wordt er nog gewerkt aan de op- en afritten van de tunnel, de pompinstallatie en het aanbrengen van de verhardingen.

Geen treinverkeer

Op station Hilversum werkt aannemer Van Ooijen aan perron 1. Het perron wordt op juiste hoogte gebracht ten behoeve van een gelijkvloerse instap. De werkzaamheden duren van maandag 8 tot en met woensdag 10 augustus.

Tijdens deze periodes werken wij 24 uur per dag aan het spoor. Ook zijn er veel transportbewegingen voor de aan- en afvoer van bouwmaterialen. In deze periode rijden er geen treinen van en naar Hilversum. Raadpleeg dus een reisplanner voor je vertrekt.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers