Geen treinverkeer Dordrecht - Breda / Roosendaal

Nieuws

23 mei 2024
23 mei 2024, 08:39 uur

Bijgewerkt

Door een bovenleidingsbreuk bij Lage Zwaluwe is er geen treinverkeer tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Goederentreinen moeten worden omgeleid, daardoor vallen enkele reizigerstreinen uit tussen Utrecht en Rotterdam. De schade aan de bovenleiding is groot. Er is daardoor tot zeker in de avond van 23 mei geen treinverkeer mogelijk. De prognose voor het herstel staat op dit moment op 18:00 uur. ProRail vindt dit uiterst vervelend voor de reiziger.

Herstel

Incidentenbestrijders van ProRail hebben gisteravond gezorgd voor de evacuatie van reizigers uit een gestrande reizigerstrein.

Vannacht is men bezig geweest met het wegknippen van de pantograaf en het afvoeren van de gestrande reizigerstrein en goederentrein. De aannemer heeft ondertussen een plan gemaakt voor herstel. Er is zo’n elf uur nodig voor herstel.

Geen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Roosendaal. Er is beperkt treinverkeer mogelijk tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Enkele goederentreinen kunnen worden omgeleid via Rotterdam – Utrecht. Het gevolg is dat op dit traject enkele treinen uitvallen.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers