Treinverkeer rondom Utrecht Centraal wordt weer opgestart

Nieuws

22 januari 2024

In de avond van maandag 22 januari heeft het treinverkeer rondom Utrecht Centraal enkele uren stil gelegen. Dit kwam doordat er rond 17:00 uur een stroomstoring was tussen Utrecht en Amsterdam. Treinverkeer wordt nu weer opgestart.

Update | 22:00 uur

Vanaf 17:00 uur is in de buurt van Abcoude kort sprake geweest van een stroomstoring. De oorzaak hiervan wordt nog onderzocht. Het gevolg hiervan was dat het systeem dat onze seinen en wissels aanstuurt in storing raakte. Dit systeem draait op twee voedingen. Hierdoor is het mogelijk dat het treinverkeer alsnog kan rijden wanneer er één voeding uitvalt. In dit geval waren beide voedingen defect.

Eén voeding is inmiddels vervangen. Hierdoor kon het treinverkeer weer worden opgestart, maar blijven we nog kwetsbaar. We werken er hard aan om ook de tweede voeding te herstellen. 

Het treinverkeer rondom Utrecht liep vervolgens vast. Nu het treinverkeer weer wordt opgestart, is het zaak om al het materieel en medewerkers weer op de juiste locatie te krijgen. NS geeft aan dat dit een behoorlijk logistiek proces is, waardoor reizigers nog rekening moeten houden met mogelijkevertragingen, uitvallende en kortere treinen. Advies aan reizigers is om kort voor vertrek de reisplanner te checken. 

Check de reisplanner

Update | 21:05 uur

De storing tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal is weer verholpen. Hierdoor is het mogelijk om het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal weer op te starten. De exacte reden voor de storing wordt momenteel onderzocht.

Het zal nog even duren voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden. Voor reizigers blijft daarom voorlopig het advies om de reisplanner te checken voor vertrek.

Bericht | 18:30 uur

Nadat de stroomstoring was verholpen zijn op de sporen tussen Utrecht en Amsterdam storingen achtergebleven waardoor seinen en wissels niet bediend kunnen worden. We werken er hard aan om deze te herstellen, maar hierdoor is het treinverkeer rondom Utrecht wel ernstig ontregeld. Reizigers moeten rekening houden met ernstige verstoringen en waar mogelijk hun reis uitstellen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers