Treinverkeer ten zuiden van Sittard weer opgestart

Nieuws

1 december 2023
1 december 2023, 14:46 uur

Bijgewerkt

Door een stroomstoring is er geen treinverkeer mogelijk ten zuiden van Sittard. Door regelmatige stroomuitval op vrijdagochtend is het onmogelijk om een stabiele treindienst te rijden. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee, bijvoorbeeld omdat de aansturing van seinen beïnvloed wordt door de stroomstoring.

Update | 14:45 uur

De storing is eruit. Maar de oorzaak is nog altijd onduidelijk. De situatie is lange tijd gemonitord en is stabiel. Daarom wordt het treinverkeer weer opgestart. Monteurs blijven het ter plaatse in de gaten houden.

Update | 10:44 uur

Helaas, het zag er even goed uit, maar de stroomstoring is weer terug. Het treinverkeer ligt opnieuw stil. Er rijden bussen. De oorzaak van de storing is niet duidelijk. Er wordt onderzoek gedaan.

Update | 10:20 uur

De stroomstoring (in Maastricht) is verholpen. Het treinverkeer ten zuiden van Sittard wordt gefaseerd weer opgestart. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de stroomstoring. Als daar meer over bekend is wordt dit bericht bijgewerkt. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers