Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Storing verkeersleidingspost Utrecht opgelost

Nieuws

5 juni 2024

Er is woensdag 5 juni 2024 om 13:30 uur een storing opgetreden op de verkeersleidingspost in Utrecht. Daardoor was er geen treinverkeer van en naar station Utrecht Centraal.

Update | 14:45 uur

De storing bij de verkeersleidingspost in Utrecht is verholpen. Het treinverkeer rondom Utrecht wordt daarom vanaf 16:00 uur opgestart. We verwachten dat het treinverkeer de rest van de dag verstoord blijft, als gevolg van de storing.

Het treinverkeer opstarten is een ingewikkelde opgave, omdat treinen door het hele land geraakt zijn door de storing. Gestrande treinen moeten worden weggehaald en nieuwe treinen en personeel moeten opnieuw gepland worden. Utrecht Centraal is een belangrijk knooppunt voor het treinverkeer. Daarom kan de storing ook op andere plekken in het land gevolgen hebben. Reizigers wordt daarom geadviseerd om voorafgaand aan hun reis een reisplanner te raadplegen.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Gestrande treinen

Er zijn tientallen treinen gestrand tijdens de storing, omdat ze niet verder konden rijden. Onze prioriteit is om deze treinen op een veilige manier op een station te krijgen, zodat de reizigers uit de trein kunnen. We vinden het heel vervelend dat reizigers hun reis hebben moeten afbreken, of niet hebben kunnen maken.

Bericht | 13:41 uur

De storing ontstond op woensdag 5 juni rond 13:15 uur in een ICT-systeem van de verkeersleidingspost Utrecht. Er wordt onderzoek gedaan hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kan worden voorkomen. We delen hier meer informatie over wanneer die beschikbaar is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers