Geluidscherm langs de Bogotastraat

Nieuws

14 september 2017

Doordat een sein voor de machinist niet goed zichtbaar zou zijn, is het deel geluidscherm langs de Bogotastraat nog niet opgestart. Nu is besloten op termijn het sein te verplaatsen.

Langs de Bogotastraat is nog niet gestart met de opbouw van de geluidschermen. De reden daarvoor is dat de schermen een sein aan het zicht van de machinist zouden onttrekken. Dat is vanuit treinbesturing een zeer ongewenste situatie. Aanvankelijk werd besloten de schermen verder van het spoor af te bouwen.

Nu is besloten het sein te verplaatsen in plaats van het scherm verder naar buiten op te bouwen.  Nadeel daarvan is dat een sein verplaatsen, vanwege het veiligheidsaspect geen snelle tussendoor klus is. Voor de veiligheid van het treinverkeer en de aannemer moet voor dit werk het treinverkeer een weekend buitendienst. Voor alleen het verplaatsen van een sein wordt geen treinvrij weekend verkregen . Daarom zal dit werk meegenomen worden met meerdere gelijktijdig uit te voeren werkzaamheden. Deze staan pas weer ingepland voor 2019.

Binnekort wordt al wel gestart met de opbouw van de draagconstructie en de schanskorven.

Lees meer in de nieuwsbrief van september 2017 (pdf)

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers