Goed bezig op traject Baarn - Den Dolder

Nieuws

12 maart 2018

ProRail vernieuwt de beveiligingssystemen op het traject Baarn - Dolder. Denk aan kabels, seinhuizen, seinen, beveiliging van overwegen en ICT. Alles wat nodig is om treinen veilig te kunnen laten rijden. De eerste vernieuwingsslag is succesvol verlopen in het weekend. Maandag 12 maart ronden we het project af, dus check vandaag nog de Reisplanner.

435 kilometer nieuwe kabel

In het afgelopen jaar is al enorm veel voorbereidingswerk gedaan. Achter de schermen van de treinbeveiliging en langs het spoor is vrijwel alles vernieuwd en getest. In het 'lange weekend' van 10, 11 en maandag 12 maart wordt het complete systeem omgezet en in dienst genomen. Daar zijn maar liefst 450 mensen mee bezig. Op dinsdagochtend 13 maart moeten alle treinen weer gewoon rijden. Door de splinternieuwe systemen zullen storingen naar verwachting minder vaak voorkomen of sneller worden opgelost.

Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers