Gouda komend weekend niet bereikbaar met de trein

Nieuws

15 augustus 2023

Gouda is komend weekend, zaterdag 19 en zondag 20 augustus, niet bereikbaar met de trein. We werken daar dan aan kabels en leidingen bij het station en vernieuwen een deel van het spoor tussen Gouda en Zoetermeer.

Ruimte voor nieuwbouw

Bij station Gouda maken we plaats voor een nieuwbouwproject aan de zuidkant van het station. Op dat ‘Lombokterrein’ worden ongeveer zestig woningen gebouwd. We leggen de kabels voor het treinverkeer veilig in nieuwe kabelkokers zodat de woningbouw van start kan gaan. Er wordt in het weekend 24 uur per dag gewerkt aan het verleggen en testen om alles op tijd weer in werking te krijgen.

Ook gaan we een stuk spoor vernieuwen. We werken bij Moordrecht en tussen Nieuwekerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Hier komen nieuwe dwarsliggers en vervangen we de ballast.

Treinverkeer

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus rijden er geen treinen van, via en naar Gouda. NS zet bussen in. Reizigers tussen Utrecht en Rotterdam of Den Haag kunnen omreizen. In het weekend van 16 en 17 september ronden we het werk af en rijden er opnieuw geen treinen rondom Gouda. Check voor het laatste advies de reisplanner.

Check je reis: Check je reis:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers