Gratis zaad voor zaaidag

Morgen is het Nationale Zaaidag, dan weet u dat alvast. ProRail deelt daarom vandaag op twee stations gratis streekeigen zaad uit, vanmorgen op Wijchen en vanmiddag op Nijmegen.
Vrijdagmiddag deelt ProRail in samenwerking met Honey Highway gratis bloemzaad uit op Station Nijmegen
Vrijdagmiddag deelt ProRail in samenwerking met Honey Highway gratis bloemzaad uit op Station Nijmegen

Spoorbermen

Afgelopen najaar zaaide ProRail topman Pier Eringa, samen met wethouder Agnes Schaap van Wijchen, de spoorberm tussen Nijmegen en Wijchen in met speciaal inheems bloemzaad. Deze lente en zomer komt de spoorberm op dit traject volop tot bloei. Zo wordt de spoorberm een blijvend paradijs voor bijen en andere insecten.

Verspreiden

Dat paradijs mag best groter! Morgen is het Nationale Zaaidag, voor ons aanleiding om vandaag alvast gratis bloemzaad uit te delen. Op stations Wijchen en Nijmegen krijg je zakjes aangeboden om je eigen tuin ook een paradijs voor bijen en insecten te maken. Dat doen we in samenwerking met Honey Highway, een burgerinitiatief dat het zaaien van bloemen promoot als tegenhanger van de grote hoeveelheid eenheids-worst-gras dat Nederland bedekt. Groen is goed, maar divers groen veel beter. 

Gróót

ProRail beheert maar liefst ruim 3200 hectare spoorberm. Daarmee zijn we één van de grootste terreinbeheerders in Nederland. Wanneer we een spoorberm opnieuw in kunnen zaaien, doen we dat met een zaadmengsel van inheemse en op de locatie afgestemde zaden, passend in het landschap en niet conflicterend met de spoorbelangen. We kiezen voor laaggroeiende, meerjarige soorten. Zo zaaien we kilometers spoorberm in, en versterken de biodiversiteit. Wil je meer weten? Kijk op: www.prorail.nl/duurzaamheid.
 

Gepubliceerd op