Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Grondonderzoek langs Pieter Bruegellaan in Vught

Nieuws

5 november 2021

Geo-specialist Fugro vervolgt vanaf 15 november het bodemonderzoek dat wordt uitgevoerd voor het project PHS 's-Hertogenbosch – Vught. Fugro gaat aan de slag in de groenstrook tussen het spoor en de Pieter Bruegellaan.

Wat gaan we doen?      

Vanaf maandag 15 november start Fugro met het maaien van de groenstrook tussen het geluidscherm en de sloot (langs de Pieter Bruegellaan). Dit doet Fugro om er straks met de sondeermachine goed bij te kunnen. Fugro gaat niet aan de slag in de groenstrook tussen de weg en de sloot. Het wandelpad blijft bereikbaar.

Vervolgens start Fugro eind november met het bodemonderzoek. Dat gebeurt met behulp van een zogenoemde sondeermachine. Deze machine bevat speciale meetapparatuur waarmee zij de bodemhardheid en bodemlagen in kaart brengen. De werkzaamheden vinden overdag plaats.

ProRail informeert de bewoners van de Pieter Bruegellaan en de directe omgeving per brief. In onderstaande video is te zien hoe de werkzaamheden er ongeveer uit gaan zien.

Bekijk: Zo gaan de werkzaamheden eruit zien

Waarom?

Tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught passen we het spoor aan om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Er komt een vierde spoor bij tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught-Noord. Wij leggen in Vught de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan en bouwen we hiervoor een tijdelijk spoor in Vught.

Voorbereidingsfase

Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase voor de bouw van het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging. Het is een impactvol project en daarom willen wij de bewoners en belanghebbenden zo goed mogelijk informeren over wat we wanneer aan het doen zijn. De verdiepte ligging van de sporen in Vught is uiteindelijk een grote verbetering voor de leefbaarheid van de inwoners van Vught.

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden en in de toekomst over de bouw? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van PHS Den Bosch - Vught.

E-mailservice

Met de spoorwerkcheck kunnen omwonenden een seintje krijgen op het moment dat we daadwerkelijk aan de slag gaan. Aanmelden kan via prorail.nl/spoorwerk. Via dit kanaal communiceren wij de precieze data van werkzaamheden.

Vragen

Vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers