Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Groot onderhoud aan de Demka-spoorbrug in Utrecht

Nieuws

30 juni 2020

ProRail voert tussen 14 en 23 juli groot onderhoud uit aan de Demka-spoorbrug in Utrecht. Er rijden dan geen sprinters tussen Breukelen en Utrecht. NS zet bussen in en we raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

24 uur per dag onderhoud

Beide sporen op de brug, die uit 1966 stamt, zullen buiten gebruik worden genomen om de brug een grote reguliere onderhoudsbeurt te geven. Zo zullen we de spoorconstructie vernieuwen en ingieten met een elastische gietmassa, zoals we dat in 2017 ook op de Moerdijkbrug bij Dordrecht hebben gedaan. De werkzaamheden duren in totaal negen dagen. ProRail en onze spooraannemer zullen vierentwintig uur per dag bezig zijn om de impact op het treinverkeer zo klein mogelijk te laten zijn. 

Ook ingrijpende werkzaamheden in Amsterdam

De werkzaamheden worden tegelijkertijd uitgevoerd met groot werk aan het spoor bij station Amsterdam Amstel. Tussen 14 en 29 juli bouwt ProRail nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel om de grote reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. Deze werkzaamheden veroorzaken langere reistijd en overlast in de omgeving. Zo rijden er van 14 tot 30 juli geen treinen tussen de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal. Lees hier meer over deze werkzaamheden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers