Grootschalige werkzaamheden 24 april - 3 juni

Nieuws

15 april 2020

ProRail werkt van 24 april tot en met 3 juni dag en nacht tussen station Groningen en opstelterrein De Vork in Haren. Van 6 mei t/m 3 juni rijden er bussen in plaats van treinen.

Werkzaamheden

Tussen station Groningen en Groningen Europapark werken we aan de bouw van het extra (vierde) spoor. Ook voeren we groot onderhoud uit aan de overige sporen tussen beide stations. Daarnaast sluiten we het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren aan op het bestaande spoor, zodat deze vanaf 5 juni gebruikt kan worden. Na de werkzaamheden is het extra perron op station Groningen Europapark ook klaar voor gebruik. Op station Groningen starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor de vernieuwing. Tijdens deze periode worden onder andere de perronkappen en de winkelpanden op de perrons verwijderd. Kijk voor een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden hier .

Geen informatieavond, wel een online informatiebijeenkomst

Normaal gesproken organiseren we voorafgaand aan een grote periode van werkzaamheden een informatieavond. Door de gevolgen van de coronacrisis is dit nu niet mogelijk. Wel organiseren we op donderdag 23 april van 19:30-20:30 uur een online informatiebijeenkomst. Onze Omgevingsmanagers beantwoorden dan graag live uw vragen. Meer informatie over hoe u hieraan deel kunt nemen leest u hier.

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden tijdens de coronacrisis volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van hygiënische middelen.

Gevolgen voor het treinverkeer

Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er bussen in plaats van treinen van en naar Groningen. Arriva en NS zetten bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg de reisplanner van 9292 voor een reisadvies op maat. Naast de werkzaamheden in het project Groningen Spoorzone gebeurt er nog meer op en rond het spoor in het voorjaar. Meer informatie over alle spoorstremmingen rond Groningen vindt u op de website van Groningen Bereikbaar .

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers