Grote schilderbeurt perron­kappen station Venlo

Nieuws

19 februari 2019

Op station Venlo is afgelopen weekend gestart met een grote schilderbeurt van de perronkappen. Om deze in goede conditie te houden, krijgen de perronkappen een behandeling met een antiroestmiddel en een nieuwe laag verf.

Nadat vorige week de voorbereidende werkzaamheden waren afgerond zoals het opbouwen van de steigers, zijn de schilders van Hermans Stralen, schilderen & Betonherstel dit weekend echt aan de slag gegaan met het reinigen, conserveren en schilderen van de perronkappen. Altijd een uitdaging op een station waar de treinen gewoon blijven rijden en reizigers er zo min mogelijk hinder van mogen ondervinden.

Een van de schilders aan het werk op station Venlo
Een van de schilders aan het werk op station Venlo

Oorspronkelijke kleuren

Aangezien de perronkappen toe zijn aan nieuwe verlaag, is besloten de kappen zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Daarom heeft een gespecialiseerd bedrijf onderzocht welke kleuren de kappen oorspronkelijk hadden zodat deze weer kunnen terugkeren. 

Afbeelding 1: de huidige kleuren van de perronkappen op station Venlo 

Huidige kleuren perronoverkapping Venlo

Afbeelding 2: de oorspronkelijke kleuren die weer terugkeren

 

imagewpqur.png

 

Minder loopruimte 

De schilders zetten hun werkplek af en doen hun uiterste best deze zo klein mogelijk te houden. Dit betekent wel dat er rondom de werkplek minder loopruimte is dan normaal. Als alles loopt volgens plan, zijn de werkzaamheden deze zomer gereed. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers