Hans Smits nieuwe directeur Verkeersleiding

Nieuws

1 oktober 2021

Vrijdag 1 oktober start Hans Smits als de nieuwe directeur Verkeersleiding en als lid van de Executive Committee van ProRail. Hij volgt Roel Salden op die ons bedrijf per 1 september verliet. Hans was de afgelopen vijf jaar manager Landelijke Verkeersleiding en sinds half juli waarnemend directeur Verkeersleiding.

Ervaring

Hans werkt sinds 1985 in de spoorsector en heeft veel ervaring in het operationele werkveld. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de landelijke incident- en calamiteitenorganisatie. Als manager Landelijke Verkeersleiding had hij de regie op de dagelijkse loop van al het reizigers- en goederentreinverkeer in Nederland. Daarnaast was hij in de afgelopen anderhalf jaar voorzitter van het Operationele Team Corona van ProRail.

“Ik ken Hans als een verbinder naar alle lagen van de organisatie en naar vervoerders en andere externe partners”, zegt Ans Rietstra, “Deze kwaliteiten heeft hij ook afgelopen maanden in zijn waarnemende rol ingezet. Dit én zijn enorme ervaring maken Hans bij uitstek de persoon die de opgave van Verkeersleiding in goede banen gaat leiden. Ik bedoel daarmee de opgave om de basis in de dagelijkse logistieke operatie op orde te brengen. Ik ben blij met Hans’ benoeming en zie uit naar de voortzetting van onze samenwerking”.

Zijn verbindende kwaliteiten én zijn enorme ervaring maken Hans bij uitstek de persoon die de opgave van Verkeersleiding in goede banen gaat leiden.

Ans Rietstra COO bij ProRail

Bevlogenheid

Hans Smits: “Ik ga met veel energie en plezier aan de slag in mijn nieuwe rol bij Verkeersleiding. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg om de komende jaren leiding te geven aan Verkeersleiding en het op orde brengen van de dagelijkse logistieke operatie.

De afgelopen maanden heb ik als waarnemend directeur met veel medewerkers binnen en buiten Verkeersleiding gesproken over de uitdagingen die voor ons liggen. Die zijn fors: de mobiliteit groeit en we willen een goede dienstverlening aan onze vervoerders blijven bieden, terwijl we ook vraagstukken hebben rondom personele bezetting, de manier van samenwerken en goed werkgeverschap naar onze medewerkers.

De bevlogenheid en professionaliteit die ik in de gesprekken aantref, biedt hierbij veel potentie en zet mij aan om tot het uiterste te gaan voor de collega’s binnen Verkeersleiding, de andere bedrijfseenheden, de vervoerders en daarmee onze publieke taak. Persoonlijk vind ik het een voorrecht om mijn loopbaan binnen de spoorsector op deze manier te bekronen.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers