Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Harro Homan nieuwe regiodirecteur Randstad Noord bij ProRail

Nieuws

1 juli 2020

Harro Homan gaat op 14 september bij ProRail aan de slag als regiodirecteur van de regio Randstad Noord.

Veel werk te doen

Homan werkte de afgelopen jaren als hoofd Public Affairs en Bestuurlijke Projecten bij de gemeente Amsterdam. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Er zijn zoveel bijzondere projecten in de regio gerealiseerd, zoals de verbouwing van station Driebergen-Zeist. Of de aanleg van faunapassages bij het Naardermeer. Maar tegelijk is er de komende jaren nog veel werk te doen, kijk maar naar de verbouwing van Amsterdam Centraal en de aanpak van het knooppunt Schiphol,” vertelt Homan enthousiast. “Ik heb heel veel zin om daar in mijn rol als regiodirecteur een bijdrage aan te leveren” 

Ambitie uitdragen

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Harro de juiste persoon hebben gevonden om verder te bouwen aan de goede bestuurlijke relaties in Randstad Noord,” aldus CEO John Voppen van ProRail. “Het is ontzettend belangrijk dat we onze ambitie ten aanzien van duurzame mobiliteit blijven uitdragen en vertellen. Niet alleen aan vergadertafels, maar ook in informele contacten.”

Ervaring en creativiteit

Voppen: “Nu hij bij ProRail komt gaan Harro’s opgedane brede bestuurlijke ervaring en creativiteit ons goed helpen. Hij werkte al voor Utrecht, maar ik denk ook aan zijn laatste functie in Amsterdam.” Homan is zijn loopbaan namelijk begonnen eerst bij de provincie Noord-Brabant en later Utrecht, om via de functie van hoofd stakeholdermanagement en directeur Public Affairs bij Essent door te stromen naar de gemeente Amsterdam. Regio Randstad Noord betreft bij ProRail de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. Homan volgt Kees Rutten op, die onlangs ProRail verliet voor de functie van directeur bij Leisurelands.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers