Havenspoorlijn 96 uur buiten dienst

Nieuws

1 juni 2022

De Havenspoorlijn bij Rotterdam is van groot economisch belang voor Nederland en Europa. Maar met Pinksteren ligt het spoorgoederenvervoer 96 uur lang stil voor een groot pakket aan werkzaamheden.

96 uur werkzaamheden

Rond de paasdagen was er in het Havengebied van Rotterdam al volop bedrijvigheid aan het spoor en op de emplacementen. Met Pinksteren wordt er nog groter uitgepakt. Vanaf zaterdag 4 juni ligt de Havenspoorlijn er 96 uur uit voor onder meer het vervangen van wissels, het vernieuwen van overwegen op calamiteitenwegen, het graven van sleuven voor de brandblusvoorziening en het vervangen van verlichting. Overal in het gebied wordt gewerkt.

Om de overlast te beperken is gekozen voor het bundelen van zoveel mogelijk werk in één grote buitendienststelling. Woensdagmiddag 6 juni rijden de goederentreinen weer over de Havenspoorlijn.

  • Met Pasen moest 17,5 kilometer aan spoor vrijgemaakt worden van materieel, zodat aannemers hun machines kwijt konden en ruimte hadden om veilig te werken. Dat betekende goederentreinen op tijd ergens anders in het land laten parkeren.
    Met Pasen moest 17,5 kilometer aan spoor vrijgemaakt worden van materieel, zodat aannemers hun machines kwijt konden en ruimte hadden om veilig te werken. Dat betekende goederentreinen op tijd ergens anders in het land laten parkeren.
  • Werkzaamheden met Pasen 2022.
    Werkzaamheden met Pasen 2022.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers