Herbenoeming John Voppen in bestuur EIM

Nieuws

21 juni 2023

John Voppen, CEO bij ProRail, is vandaag herkozen als lid van het bestuur van de European Rail Infrastructure Managers (EIM). Deze herbenoeming bevestigt de gewaardeerde betrokkenheid van Voppen bij deze vereniging van Europese spoorwegbeheerders, maar ook de rol die ProRail speelt in de Europese spoorwegsector.

Jaarlijkse vergadering

Tijdens de jaarlijkse vergadering met de verschillende CEO's die lid zijn van EIM (die plaatsvond op 21 juni 2023), zijn de strategische prioriteiten voor de komende jaren besproken. De bestuurders wisselden informatie uit over de belangrijkste initiatieven van de Europese Commissie en de ontwikkelingen in de spoorwegsector. Daarnaast werden ook de inspanningen met betrekking tot Oekraïne en nationale ontwikkelingen besproken.

Deze uitdagende tijden voor Europa en daarbuiten vragen om meer internationale samenwerking. Spoorwegbeheerders hebben een cruciale rol te spelen.

John Voppen CEO bij ProRail

Spannende tijden

María Luisa Domínguez González, de voorzitter van EIM: "De spoorwegsector maakt spannende tijden door. Veel EU-initiatieven richten zich op spoorweginfrastructuur, of het nu gaat om technische of operationele vereisten, connectiviteit, uitbreiding, alternatieve brandstoffen of opladen. Dit betekent dat EIM en haar leden in staat moeten zijn om gelijke tred te houden met al deze hervormingen en ze op een manier moeten sturen zodat ze door iedereen kunnen worden geïmplementeerd."

John Voppen: "Ik dank de leden van EIM voor hun hernieuwd vertrouwen en steun. Deze uitdagende tijden voor Europa en daarbuiten vragen om meer internationale samenwerking. Spoorwegbeheerders hebben een cruciale rol te spelen."

Lees meer over de EIM op deze website Lees meer over de EIM op deze website

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers